Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2015

Μέση Ανατολή: Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον

Εικόνα
Παρουσιάζουμε μία συνέντευξη του Ιωάννου Θεοδωράτου, αμυντικού αναλυτή, την οποία πήραμε στις αρχές Μαΐου για την εκπομπή "Ιστοριοθέασις" (έχει αναρτηθεί και στην σελίδα της εκπομπής στο facebook: https://www.facebook.com/istoriotheasis ). Η συνέντευξη αφορά την πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και διερευνά το στάτους των ημερών μέσα από μία ιστορική αναδρομή η οποία αποδεικνύεται ιδιαιτέρως χρήσιμη, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Η συνέντευξη αποτελείται από 4 μέρη:

Αμυντικό Σύμφωνο Κίνας - Ήπα (Το νέο σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ;)

Εικόνα
Σχόλιο Επικοινωνητή:Ένα άρθρο από το πάντα ενημερωμένο defence-point, το οποίο, μάλλον, θα περάσει στα ψιλά στην ελληνική ειδησεογραφία. Η παρτίδα γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα. Οι 2 μεγάλοι αντίπαλοι του 21ου (Η.Π.Α - Κίνα) υπογράφουν αμυντικό σύμφωνο για να κερδίσουν χρόνο.
Και επειδή η Ιστορία πάντα μας δείχνει τον τρόπο -το έχω αναφέρει επανειλημμένως στην "Ιστοριοθέαση" (κάθε Σάββατο και Κυριακή 4-6 στον www.elpradio.gr)- ας θυμηθούμε ένα ακόμη σύμφωνο και συγκεκριμένα εκείνο της 23ης Αυγούστου 1939 (Γερμανοσοβιετικό σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμεντροπ) το οποίο άνοιξε τις πύλες του Β' Παγκοσμίου με την γερμανική εισβολή την 1η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. 
Η Ιστορία, με κάποιον τρόπο, επαναλαμβάνεται, δεν αντιγράφεται όμως. Έτσι και εδώ δεν θα πρέπει να περιμένουμε μία επανάληψη καρμπόν αλλά μία που θα κινείται σε παρόμοια τροχιά. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπ' όψιν είναι πως η Ρωσία είναι μπαλαντέρ` δηλαδή με όποιον από τους 2 μονομάχους συμμαχήσει (είτε με Η.Π.Α, …